Продукти
Оригинални магнитни гривни, колиета и обеци. Промоции до 16-ти юли.
Оригинални магнитни наколенки.
Оригинален магнитен колан.
Шампионът! Професионална ПЕТСЛОЙНА медицинска маска за лице FFP2/N95/KN95.
Комплект оригинални постелка и възглавница за акупресура.
Амулети за здраве, енергия и защита.
Отслабване без диета с магнитна вода.
Оригинални магнитни постелки.
Ароматерапия. Здравословни ортопедични възглавници.
Билколечение. Етерично билково масло Kräuteröl 43.
Арттерапия. Мандали.
Консултации по магнитотерапия.
Независими мнения и коментари в различни форуми и сайтове.
Важна информация.
Валидност на промоциите до 16-ти юли.

Полезна информация 

Информация за клиенти и гости на сайта.  

Информация за лекари и медицински лица.

 


КОНСУЛТАЦИИ ПО МАГНИТОТЕРАПИЯ!

ВНИМАНИЕ! НИЕ НЕ СМЕ ПРЕДОСТАВЯЛИ КАКВИТО И ДА Е ПРАВА ПО ПРОДАЖБАТА НА МАГНИТНИТЕ ПРОДУКТИ, ОПИСАНИ В ТОЗИ САЙТ, НА ДРУГИ ФИРМИ ИЛИ САЙТОВЕ. НЕ НОСИМ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРИЧИНЕНИ ВРЕДИ ИЛИ НЕСЪОТВЕТСТВИЯ С ОРИГИНАЛА И НЕ ДАВАМЕ НИКАКВИ ГАРАНЦИИ ЗА МАГНИТНИТЕ АРТИКУЛИ, ЗАКУПЕНИ ИЗВЪН ТОЗИ САЙТ.

МАГНИТОТЕРАПИЯ.

Ние сме родени на Земята и организма ни е изцяло зависим от условията на живот, които има на нашата планета.

Кратка история. Сведения за лечебното действие на магнитите съществуват отпреди 4000 години. Две хиляди години преди Новата ера, преди Христа, китайци, египтяни, индийци, древни шумери, инки, маи, с помощта на естествени магнитни камъни са лекували различни форми на белодробни заболявания, астматични пристъпи, заболявания в костната система на човек, заболявания на нервна почва и доста други. Години наред магнитите остават в забрава, независимо, че и видни учени в древността са писали за тях, като Аристотел, Авицена, Платон, Омир. Даже и бащата на съвременната медицина, Хипократ, е използвал магнити за намаляване на болката при различни видове заболявания. Дори и най-известната в древността красавица Клеопатра, преди много години е носела на челото си не диамант, не сапфир, носела е магнит, за да запази по-дълго време своята красота.

Но без една област от човешкото развитие, за която магнитотерапията се оказва жизнено необходима, лечението с магнити едва ли би имало тази популярност и този успех, които има днес. Първият космически полет с човек е продължил точно 108 минути, по-малко от два часа. Точно толкова, колкото трае една обиколка около Земята в открития космос на височина около 300 км. В какво здравословно състояние се връща първия космонавт Гагарин след само 108 минути прекарани в Космоса? Неговото здраве преди това е било безупречно, той е бил човек с железен организъм, нямал е дори един кариес на зъбите си. Та Гагарин е бил избран измежду хиляди други, отлични, тренирани летци изпитатели за да осъществи първия полет. Гагарин се връща с напълно изтощен организъм, атрофия на мускулите, срив на опорно-двигателния апарат, и то само след 108 минути обездвижване горе. Връща се с пълен хаос на жизнено важни функции на организма - кръвообращение, кръвооросяване, кръвно налягане, срив на имунната система - защитните сили на организма. Даже лекарите са установили начална фаза на остеопороза, разпад на калция и загуба на костната плътност с повече от 20%. Връща се с пълна психическа нестабилност, дезориентация и апатия. И един много странен факт. За по-малко от два часа, ноктите, брадата и косата на Гагарин са пораснали като за цяла седмица. И това се е случило не само с него. Това се е случило и с други космонавти, които са летели по това време. И тогава лекарите са се видели в чудо и са поставили диагноза "космическа болест", или "космическа зараза". На какво се дължи тя? Кое е това нещо, което тук на Земята го има, а горе в Космоса - не? На учените са им трябвали, наистина, години наред анализи, за да установят, че действителната причина за тези тежки заболявания на първите космонавти е липсата на естествено земно магнитно поле (ЗМП) горе в космоса. Земята е огромен сферичен магнит със северен и южен полюс, който създава постоянно магнитно поле, действащо на височина до около 10 000 м. с пълна плътност, след което постепенно се разрежда и в открития космос неговата сила става близка до нула.

По-късно, специалистите в лабораториите на НАСА в САЩ доказали това твърдение на учените, като разработили по специална и скъпа технология гъвкави биомагнитни ленти, които вшили в костюмите на космонавтите. Тези ленти много точно симулират ЗМП. Благодарение на тях, днес космонавтите се връщат с много по-добро здраве, даже дават една пресконференция след полета, и то след доста по-дълго време, прекарано в космоса. Тези специални биомагнитни ленти, преминали през редица клинични изпитания и достигнали до новата технология ССМ (Concentric Circle Magnets) - концентрично-кръгов магнетизъм, бележат началото на съвременната магнитотерапия. 

Намаляващото магнитно поле на Земята. С развитието на цивилизацията, този проблем в ранния етап на космонавтиката, за жалост, е пренесен и тук на Земята. Има три основни причини, три основни фактора, които ние хората сами създадохме и които силно намаляват действието на ЗМП в нашите населени места и жилища. Това са електричеството, бетона и желязото. В нашите населени места и жилища, обградени с далекопроводи, електрически проводници, които със своето променливо електромагнитно поле силно смущават и деформират ЗМП, бетон и желязо - фарадееви клетки, ние сме екранирани повече от 50%, повече от 50% сме лишени от жизнено необходимото естествено действие на ЗМП. По този начин, са установили учените, сме подложени на редица заболявания, близки до заболяванията на първите космонавти. Наричаме ги "болести на цивилизацията", "болести на новото време" и ги свързваме понякога с лошата храна, замърсения въздух, напрегнатия начин на живот, но не сме напълно прави. Основно, тези заболявания се дължат на силно намаленото и продължаващо да намалява и да се изменя ЗМП в нашите населени места.

Четвъртият фактор за живот на нашата планета. Земното магнитно поле съпътства Майката Земя от нейното създаване и очевидно в условията на това геомагнитно поле се е зародил живота на нашата планета. Учените са установили, че то е четвъртия фактор за живот на Земята. Както кислорода във въздуха, както слънцето, както водата, земното магнитно поле е еднакво необходимо на всички живи организми.

Учени и лекари са правили експерименти с растения и опитни животни, като напълно са ги екранирали от геомагнитното поле. Поставяли са ги в специални изолационни камери, при естествена среда, нормални условия за живот, дори и такива удобства за животните, като стърготини, мъх, дребни клонки. Растенията през първите 3-4 дни започвали страшно бързо да растат. До около седмица увяхвали и умирали. Картината при животните е още по-жестока. Дори и такива безобидни животни като хамстери, морски свинчета, зайци, лишени напълно от действието на четвъртия фактор за живот на Земята, започвали да крещят, да стават агресивни, да се нападат едно друго, увреждали се повечето им органи и системи, включително и най-важната - централната нервна система, появявали се дори и злокачествени тумори - ракови образувания. След 2-3 седмици умирали от нещо като лудост.

Терапия. Силата на земното магнитно поле е намаляла два пъти за последните 500 години и днес е само 0.5 гауса. Освен това продължава да пада с 5% на всеки 100 години. В допълнение на това, начина на живот в цивилизованите страни, който водим, сградите, в които живеем и работим, колите, в които прекарваме все повече и повече време ни ,,екранират” и от слабия земен магнетизъм, който е останал. Именно поради този факт по целият свят се предлагат различни магнитни компенсатори под формата на магнитотерапевтични продукти – магнитни постелки, магнитни матраци, магнитни колани, възглавници и седалки. Всички ли те действат еднакво и какво може да се очаква от тяхното ползване? НЕ ЕСТЕСТВЕНО! Важното при ползването на магнитни продукти е да се знаят полюсната конфигурация, интензитета, плътността и дълбочината на проникване на полето. Двата магнитни полюса действат различно върху организма, а профилактичния и лечебен ефект зависят от дълбочината на проникване на поле от 10 гауса в организма.

ССМ полюсната конфигурация (концентрично-кръгов магнетизъм) е доказала при клинични изследвания определен ефект и проникване в организма на магнитен поток от 10 Гауса на 40 мм дълбочина.  CCM e полюсна конфигурация с доказана ефективност при редица клинични изпитания без странични ефекти. Затова оригиналните продукти Меркатор, които Ви предлагаме са по–добрите, защото са снабдени  с ССМ биомагнитни ленти .

Магнитното поле, генерирано от продуктите ни действа на Централната нервна система, а също така и на Вегетативната нервна система, която се състои от два дяла – симпатикус и парасимпатикус. От тяхната балансирана функция зависи нормалната дейност на всички вътрешни органи и системи, всички кръвоносни съдове, всички жлези с вътрешна секреция. Магнитното поле укрепва имунната система, подобрява кръвообращението, оросяването, спомага за правилната обмяна на веществата. Магнитното поле действа антисептично (противовъзпалително), антиалергично, антибактериално, противогъбично и няма никакви вредни странични явления. Магнитното поле има въздействие и върху Хемоглобиновата молекула и по-специално върху желязото в кръвта. Функцията на желязото в кръвта е да се съединява с кислорода и да го транспортира до всеки един капиляр в нашия организъм. Желязото в кръвта, благодарение на магнитното поле доставя много повече кислород, транспортира го до всяка клетка, отваря се периферната кръвоносна система, оросява се и мозъчната кора. Подобряват се окислителните процеси в организма и то на клетъчно ниво, през клетъчната мембрана. Магнитното поле подобрява състава на синовиалната течност в ставите, действайки върху АБ жлезните клетки, които я произвеждат. Магнитното поле действа директно върху невромедиаторите и подтиска болковия синдром. Магнитотерапията с новата ССМ и по-старата PDM (периферно разпределен магнетизъм) технологии се съвместява с всички методи на лечение, допълва ги и подсилва въздействието им.

Магнитната ССМ постелка Меркатор има широкоспектърно действие. Магнитното поле на постелката, обгръщайки целия организъм и действайки директно върху централната нервна система атакува причината на много заболявания. По-малките ССМ магнитни артикули (колан, възглавница, седалка, маншон, наколенки) действат предимно върху следствието на заболяванията - болката.

Магнитното поле на постелката създава "магнитен тунел", който предпазва и от някои външни влияния - силни променливи електромагнитни полета, при протичане на ток през проводник, магнитни бури (резки аномалии на геомагнитното поле в резултат на слънчеви изригвания), геопатогенни зони на земята и други.

Магнитната постелка Меркатор трябва да се използва от хора, които имат всякакви проблеми със съня, като безсъние, неспокоен сън, чести събуждания нощем; от хора, които имат главоболие и мигрена, и то хронично главоболие; от хора, които имат всякакви проблеми със сърдечно-съдовата дейност - кръвообращение, кръвооросяване, ниско или високо кръвно налягане; от хора, които имат заболявания, свързани с централната нервна система и вегетативната нервна система, или както ние  сме свикнали да ги наричаме най-общо, болести на нервна почва, като общо безпокойство, страхова невроза, раздразнителност, стресове, невралгии и неврози, заболявания, свързани с някои нерви и нервни окончания - дископатии, хернии, ишиас и др. подобни; от хора, които имат всякакви видове ставни заболявания - артрити, артрози, ревматоидни процеси, шипове, коксартрози, гонартрози, тендовагинит и други, от хора с хронични неспецифични белодробни заболявания и редица други.

Апел за профилактика. Използвайте всякакви форми за профилактика! Обръщайте внимание на здравето си и когато сте здрави, не когато паднете, когато получите криза, и когато в повечето случаи вече е твърде късно да се вземат някакви мерки! Пирогов е казал: "Един процент профилактика е равен на 50% лечение". И когато вие дадете 1 лв за профилактика, спестявате 49 лв, които няма да дадете за лечение след това.

Използвайте постелка Меркатор не само когато сте болни! Не я сгъвайте, не я дръжте в гардероба! Използвайте я непрекъснато, до края на живота си, и когато сте здрави, защото тя ще ви помогне да се предпазите от много страшни заболявания на новото време - инсулти, инфаркти, сърдечно-съдови заболявания, заболявания на нервна почва, ставни проблеми и др! Защото, лекарите го знаят, много по-лесно е, по-дълго време да поддържаш здравия организъм здрав, отколкото да лекуваш вече болния организъм.

Как ще използвате магнитната постелка? Просто я постилате върху дюшека или матрака на вашето легло с вълната нагоре и етикета към възглавницата, застилате я с чаршаф и лягате да спите върху нея. Kакво по-хубаво, какво по-удобно, какво по-лесно от това, докато спите върху тази постелка, вие да се грижите за своето здраве! При това вие не се лишавате от нищо, вие не отделяте специално време, вие просто с нищо не се ангажирате. Остава само удоволствието да се радвате на живота и на своите близки.

Магнитните пособия Меркатор са клинично тествани, отговарят напълно на изискванията на международните организации и са признати за гражданско потребление с доказан ефект без странични явления и опасност от предозиране.

начало


 

МАГНИТНИ БИЖУТА.

Много хора вече започват да се грижат за  здравето си с удоволствието и гордостта да носят красивите магнитни бижута на Меркатормагнитни гривни, магнитни колиета и магнитни  перли. Те са съвместна разработка на германски и японски учени.  Магнитните гривни и колиета са изработени от шведска хирургическа стомана 316LN с 18 каратово (2 микрона) златно покритие.  В тях са вградени специални неодимови японски магнити със сложно разпределени полюси, така че да създават ССМ еквивалентно магнитно поле, много близко по основните си параметри до земното магнитно поле. Покрити са с антиалергичен и противовъзпалителен пластичен филм. Твърди магнити, обвити с много дебел слой перлен прах са използвани за перлената бижутерия. Дизайнът е разработен по най–известните бижутерийни колекции.
Как действат те на здравето на хората?
МАГНИТНАТА БИЖУТЕРИЯ Меркатор горещо се препоръчва за профилактика, тя има укрепващ ефект и позволява на тялото да възстанови баланса си и да се самопредпази от външна инвазия.

Магнитните гривни и колиета Меркатор са клинично тествани, отговарят напълно на изискванията на международните организации и са признати за гражданско потребление с доказан ефект без странични явления и опасност от предозиране.

Магнитните бижута Меркатор са конструирани на базата на съвременната ССМ (концентрично-кръгов магнетизъм) технология.


Магнитна медицинска гривна.

   
Магнитната гривна Меркатор
е изработена от Шведска неръждаема стомана (хирургическа) 316LN с позлата.Тя има вградени японски неодимови магнити, които създават постоянно магнитно поле със строго контролирани параметри, проникващо в човешкото тяло. Чрез индукция това поле предизвиква биоелектрически поток, който оказва благотворно влияние върху организма

За около 20 минути цялата кръв на човека преминава през китката му. Поставена там, магнитната гривна въздейства върху молекулите на хемоглобина (основния носител на кислорода в кръвта), които съдържат достатъчно желязо ( 4 атома / 10000 ).  Подобрява се циркулацията на кръвта, кръвообращението, кръвооросяването и това допринася за оптимално функциониране на човешките органи и укрепване на имунната система.

Магнитните гривни (затова се наричат магнитни, а не йонни, титанови, германиеви или инфрачервени) са предназначени да създават магнитно поле с контролирани параметри, което да има доказано действие върху организма. По данни от изследвания в ниверситетите Pratt Massachusetts и Armstrong Atlantik State University USA, както и в Bioelectromagnetics Society (BEMS) Washington, ако оздравителното и профилактично действие на това магнитно поле върху организма е 1000 единици, то положителното ефективно действие на отрицателните йони и инфрачервните лъчи е от 1 до 5 единици, т.е. хиляда пъти по-слабо. Много по-важно е, когато човек си купува  магнитна гривна, да знае, че тя е клинично тествана и по отношение на параметрите на създаваното от нея магнитно поле отговаря на изискванията на международните организации. Важно е тази гривна да има положителен ефект, да действа по предназначение и да няма странични явления. Това се постига със строг контрол на параметрите на магнитното поле - интензитет, насоченост, плътност, проникване, пространствено разпределение, а не с някакво рекламно "тройно/петорно" действие или "мощни" магнити (Magnetic Power).  

Оригиналните магнитни гривни Меркатор са покрити от вътрешната страна със специален пластичен филм, който създава отрицателни йони, но ние не смятаме за необходимо да говорим за тях, след като въздействието на магнитното поле е хиляди пъти по-ефективно. Инфрачервените лъчи са просто носител на топлина и ако човек трябва слабо да си затопля китката, защо да използва магнитна гривна? Има много други, къде, къде по-ефикасни и евтини методи за това. 

Магнитната гривна действа със своето магнитно поле върху преминаващата кръв през ръката, върху хемоглобина (желязото) и подобрява кръвообращението и кръвооросяването да всяка клетка в организма. Кръвта се насища с повече кислород, става по-лека, по-лесно течлива и това разтоварва сърдечната помпа.

Хемоглобинът е основният транспортен белтък на кръвта, свързващ и пренасящ кислорода и въглеродния диоксид към и от  клетките. В структурата на всяка молекула хемоглобин има по 4 заредени железни атома, които са подвластни на физичните закони в магнитното поле. Именно този принцип заляга в основата на приложението на магнитните гривни за здравни цели.

Магнитното поле на оригиналната магнитна гривна Меркатор постепенно отмива холестероловите плаки по стените на съдовете, подобрява еластичността на кръвоносната система и регулира кръвното налягане.

Магнитно медицинско колие.

 
Магнитното колие Меркатор
е с действие, подобно на магнитната гривна. Въздейства допълнително върху шийните прешлени, болкоуспокоява ошипяването, намалява нервното напрежение, облекчава болките при мигрена и главоболие, подобрява дишането при астматично болни, както и облекчава болките и схващанията в шийно-раменната област.

начало


 

Намагнитена (магнитна) вода.

С "чудотворна" вода можете лесно да се сдобиете, използвайки оригиналните магнитни гривни Меркатор. Достатъчно е да нанижете гривната върху бутилка с вода и за около час водата се йонизира, намагнитва се. Редовното приемане на магнитна вода заедно с другите методи на лечение има значително по-бърз и силен ефект върху организма. 

ПОКАЗАНИЯ, НАЧИН НА УПОТРЕБА И ДОЗИРАНЕ
Намагнитената вода, използвана в терапията, може да действува и сама. Но съчетана с други видове лечения, тя има синергичен ефект. Тъй като е естествен метод на лечение, тя може да бъде комбинирана с всички други начини на лечение, наречени „щадящи". Намагнитената вода има много качества. Диуретична, лека, усвояема, минерализирана, тя няма недостатъка да формира макрокристали, вредни за организма. Тя има учудващата способност да пречиства и самата тя е с висока степен на екологична чистота.


Показания
Действие върху черния дроб: констатира се бързо намаляване на обема на черния дроб. Жлъчната област става безболезнена и могат да се открият малки жлъчни камъни в изпражненията. За два или три месеца те изчезват напълно.

Действие върху бъбреците: увеличава се количеството на отделяната урина, както и на органичните и минералните отпадъци. Камъните в бъбреците се разтварят относително бързо в зависимост от тяхната големина. Когато отделянето на камъни от жлъчката или бъбреците предизвиква болки, от полза ще бъде да се приложи хомеопатия или акупунктура, за да се възстанови балансът на енергията и за да се подпомогне движението им.

Действие върху обмяната (урея, холестерол, захар): нивото на холестерола и уреята често се връща към нормалното.

Действие върху кожата: настъпва подобряване на състоянието при редица кожни заболявания и се забавя стареенето на кожата.

Действие върху храносмилателната система: констатира се стимулиране на перисталтиката на червата, което е във връзка с действието на намагнитената вода върху жлъчката. При храносмилателните смущения (гадене, повръщане, подуване на корема, образуване на газове, запек и други) тя има забележителни резултати.

Действие върху неврохормоналната регулация: подобрява се тонусът на симпатикусовия дял на вегетативната нервна система. Констатира се също регулиране или прогресивно и трайно спадане на повишеното кръвно налягане, както и ефект при нарушения в хормоналната система.

Действие върху телесните течности (кръв и лимфа): намагнитената вода помага за ликвидиране на затлъстяването. Действието се наблюдава обикновено в продължение на два или три месеца. Диуретичното действие на намагнитената вода е главната причина за изчезването на отоците.

Намалява косопада.

Под действието на намагнитената вода настъпва общо пречистване на организма. Той става по-устойчив на заразни заболявания и по-податлив на другите щадящи терапевтични методи.


Дозиране
Дозирането на намагнитената вода не е сложно. Приемането на 2-3 литра намагнитена вода дневно разгражда камъните в жлъчния мехур и бъбреците за 3-10 седмици.

При задържането на урината трябва да се дават 50-100 мл намагнитена вода на всеки половин час.

При затлъстяване към индивидуалното лечение се прибавя пиенето на 2-3 литра намагнитена вода дневно. С магнитна вода можете да отслабнете без диети и то напълно здравословно.

Намагнитената вода, съчетана с прилагането на магнити, позволява ефикасното лечение на всички психосоматични смущения.

Един билков чай с намагнитена вода или чаша намагнитено прясно мляко може да бъде много по-ефикасно при безсъние, отколкото едно силно сънотворно лекарство. Билковият чай с намагнитена вода трябва да се приготвя в емайлиран съд.

начало


 

Резюме на проф. д-р Иван Иванчев.
Магнитотерапия с постоянно магнитно поле с нисък интензитет.

Магнитното поле има две съществени, големи области на влияние върху човешкия организъм: 

 1. Стимулира или подтиска освобождаването на невромедиаторите, с което повлиява болковия синдром.
 2. Стимулира парасимпатикусовия дял на вегетативната нервна система и регулира равновесието между симпатикус и парасимпатикус, чрез което повлиява функцията на всички вътрешни органи. Освен това влияе върху централната нервна система, жлезите с вътрешна секреция (директно и индиректно) чрез хормоните на хипофизата, периферната нервна система, костите и ставите, кожата, всички системи, тъкани, органи и клетки.

След 30 минутно пребиваване на едноклетъчни инфузории в магнитно поле с интензитет от 600 Гауса се наблюдават следните промени: ядрото се завърта на 15-30 градуса спрямо надлъжната си ос, общото количество ДНК не се променя, количеството РНК се увеличава значително, количеството на гликогена намалява, а на млечната киселина се увеличава, изменя се пермеабилитета на клетъчната мембрана и с това се променя придвижването на калиевите, натриеви и калциеви йони в и извън клетките, променя се структурата на протоплазмените протеини и тяхната функционална активност. Най-чувствителен на действието на магнитното поле върху живите организми е етапът на биологичното окисление, осъществяващ се в митохондриите, ускорява се или се забавя скоростта на синтезиране на аденозинтрифосфата. Доказано е научно, че недостигът на АТФ е основен патологичен фактор при всеки вид хипоксия. Матнитното поле повлиява благоприятно образуването на протеинокиназата и мелатонина.
По-конкретно магнитното поле действа върху: ЦНС и чрез нея върху целия ни организъм; сърцето и кръвоносните съдове (повлиява сърдечната дейност, кръвното налягане и оросяването на тъканите); кръвта с нейните съставни елементи (съсирваемостта, хемоглобина с неговата съставка желязото, СУЕ, левкоцитите); дихателната система (променя се активността на окислителните ферменти и се понижава общата консумация на кислород в организма, разширяват се бронхите и се намалява секрецията на бронхиалните жлези); спира се или се забавя развитието на остеопорозата и се ускорява регенерирането на счупените кости; повишава се общата резистентност на организма и чрез това се намалява заболеваемостта от различни вирусни и бактериални заболявания; повишава се неспецифичната устойчивост към злокачествените тумори, йонизиращи лъчения и др.; кожата и нейните функции с повлияване на различни кожни заболявания като псориазис, екземи и др.; ставите, като повишава количеството и подобрява смазващата функция на синовиалната течност; гръбначния стълб, като уплътнява хрущяла на междупрешленните дискове; повлиява благоприятно фригидитета и потентността: подпомага лечението на нощното напикаване; повлиява благоприятно различните възпалителни и алергични заболявания, калкулозата на жлъчните и пикочните пътища, диабета и др.; подобрява метаболизма и особено обмяната на уреята, холестерола и въглехидратите, лекува безсънието и т.н. 

Кратка библиография

 1. Холодов, ЮА, Магнетньм 8 биологии, Москва, "Наука", 1970.
 2. Дубров, АД, Геомагнитное поле и жизн, Ленинград, Гитрометиздат, 1974.
 3. Генков, Д., Някой биологически ефекти, предизвикани с постоянно магнитно поле, Канд-дис, Пловдив, 1975.
 4. Материали третего всесоюзного симпозиума „Влияние магнитньих полей на биологические обекти, Калшшнград, 1976.
 5. Холодов, ЮА, Човекът в магнитната паяжина /магнитното поле и животът/, Народна младек, София, 1976.
 6. Доне Луи, Магнитите за вашето здраве, Медицина и физкултура, София, 1990, стр. 88.
 7. Biological affects of magnetic fields, Ed Barnothy M.E., New-York-London 1969, vol. 2.
 8. Easterly C.E.q Cancer Link to magnetic Field Exposure: a Hypothesis, Amer J Epid, 1981,114,169-174.
 9. Severson R.K., Stevens R.G,, Kaune W.T. and all, Acute nonlymphocitic leukemia and resistential exposure to power frequen magnetic fields, Amer J Epid, 128:10-12,1988.
 10. Proceedings of the scientific Workshop on the Health Effects of Electric and magnetic Fields on Workers, Ed. P. Bierbau J. Peters, NIOSH, 199Г
 11. Tornquist, S., B. Knave, A. Ahlbom, T. Person, Incidence of Leukemia and Tumours in some „Electrical Occupations", Brit J Ir Med, 1991,48:597-603.
 12. Stone R., Polarised debate: EMFs and cancer. Sciance, vol. 258,11 dec, 1992,17244725.
 13. Washnis G.J. and Hricak R.Z., Discovery of magnetic health, NOVA Publishing Company Rockville, Maryland, U.S.A., 1998.

Изготвил резюмето: проф. д-р Иван Иванчев, ДМН София, 1999 г.

начало


 

Информация за лични лекари.

Уважаеми колеги,
Бихме желали да ви предложим още един, допълнителен метод към лечението на Вашите пациенти – магнитотерапия чрез ССМ магнитна постелка Меркатор. Магнитотерапията е колкото древен, толкова и съвременен начин за лечение. В медицината ние използваме магнитни уреди, както във физиотерапевтичните кабинети, така и при ядрено–магнитния резонанс. Тези уреди създават променливи електромагнитни полета, тъй като са индуцирани по електрически път, с много висок интензитет. При ЯМР този интензитет достига до 10 000 Гауса. За разлика от тях, магнитната постелка създава постоянно статично магнитно поле с интензитет близък до магнитния интензитет на Земята.
Когато това магнитно поле бъде приложено на пациента, то ще прояви своя ефект първо върху двежещите се тъкани – кръв и лимфа. Счита се, че магнитното поле действа неутрализиращо на заредените частици, позволявайки увеличен приток, без да се променя диаметъра на кръвоносния съд. Това ще доведе до увеличаване на кръвообращението в даден участък, което ще бъде последвано от подобрена перфузия и оксигенация на тъканно и клетъчно ниво и оттам на подобрен метаболизъм. Клинически това ще бъде усетено от Вашия пациент като затопляне на дадения участък, последвано от намаляване на болковия синдром и ускорено възстановяване на наранената тъкан. За да се прояви този ефект на магнитното поле, то трябва да бъде ориентирано перпендикулярно на кръвоносните съдове. Но както знаем, в човешкото тяло няма изцяло прави кръвоносни съдове. Затова лекари и физици са разработили съвместно технологията ССМ (концентрично кръгово намагнетизиране), която е приложена в предлаганите оригинални магнитни продукти Меркатор. Тази технология позволява всеки съд да попадне под магнитно поле с еднакъв интензитет. Всичко това води до извода, че магнитната постелка със статично магнитно поле е особено подходяща при:

Д-р Йордан Христов
Консултант по магнитотерапия

начало 


 

Резюме на проф. д-р Христо Деянов.


"Космическото влияние се изменя непрекъснато и всяко живо същество на Земята е под въздействието на промените на магнитните полета, както и действието на електромагнитните вълни."
Проф. Пикарди


Магнитотерапията се базира на благотворната лечебна сила, която магнитното поле упражнява върху човешкия организъм. Магнитната терапия е една от най-старите форми на биофизикално лечение без вредно странично действие. Постоянните магнити влияят върху човешкото тяло по два механизма:
Първо – магнитното поле стимулира или подтиска освобождаването на невромедиаторите, т.е. вещества, които предават нервния импулс. Това обуславя овладяването на болковия синдром.
Второ – въздейства върху централната нервна система и вегетативната нервна система, като регулира функцията на двата й дяла – парасимпатикус и симпатикус.

Продуктите на фирма Меркатор са на високо технологично ниво, изключително функционални, лесно приложими при домашни условия и условия на стационар. Интензитетът на създаваното от тях постоянно магнитно поле е в обсега на терапевтичния и съобразно предлаганото време на въздействие е абсолютно безвреден. Елиминира холестерина в кръвта.
Приложение: Безсъние; при заболявания на сърдечно-съдовата система – хипертонична болест, ХИБС, миокардиосклеротична атеросклероза; функционални заболявания на централната нервна система; възпалителни и дегенеративни ставни заболявания; хронични възпалителни неспецифични белодробни заболявания.
При използване и на други щадящи средства като намагнитена вода се постигат ефекти като регулиране на кръвната захар, размиване на камъни в бъбреците и жлъчката и подобряване на стомашно-чревния тракт. Диуретичното действие е причина за намаляване отоците от сърдечен произход.
Противопоказания: Приложението на магнитната терапия е противопоказно при пациенти с имплантиран кардиостимулатор, бременност.

Съставил: Проф. д-р ХР. ДЕЯНОВ, д м

начало