Продукти
Оригинални магнитни гривни, колиета и обеци. Промоции до 18-ти юни.
Оригинални магнитни наколенки.
Оригинален магнитен колан.
Шампионът! Професионална ПЕТСЛОЙНА медицинска маска за лице FFP2/N95/KN95.
Комплект оригинални постелка и възглавница за акупресура.
Амулети за здраве, енергия и защита.
Отслабване без диета с магнитна вода.
Оригинални магнитни постелки.
Ароматерапия. Здравословни ортопедични възглавници.
Билколечение. Етерично билково масло Kräuteröl 43.
Арттерапия. Мандали.
Консултации по магнитотерапия.
Независими мнения и коментари в различни форуми и сайтове.
Важна информация.
Валидност на промоциите до 18-ти юни.

Потребителска кошница
Продължи

Проф. д-р Иван Иванчев. Магнитотерапия с постоянно магнитно поле с нисък интензитет.
увеличи...

Проф. д-р Иван Иванчев. Магнитотерапия с постоянно магнитно поле с нисък интензитет.


 


В наличност: не


Магнитното поле има две съществени, големи области на влияние върху човешкия организъм:

 1. Стимулира или подтиска освобождаването на невромедиаторите, с което повлиява болковия синдром.
 2. Стимулира парасимпатикусовия дял на вегетативната нервна система и регулира равновесието между симпатикус и парасимпатикус, чрез което повлиява функцията на всички вътрешни органи. Освен това влияе върху централната нервна система, жлезите с вътрешна секреция (директно и индиректно) чрез хормоните на хипофизата, периферната нервна система, костите и ставите, кожата, всички системи, тъкани, органи и клетки.

След 30 минутно пребиваване на едноклетъчни инфузории в магнитно поле с интензитет от 600 Гауса се наблюдават следните промени: ядрото се завърта на 15-30 градуса спрямо надлъжната си ос, общото количество ДНК не се променя, количеството РНК се увеличава значително, количеството на гликогена намалява, а на млечната киселина се увеличава, изменя се пермеабилитета на клетъчната мембрана и с това се променя придвижването на калиевите, натриеви и калциеви йони в и извън клетките, променя се структурата на протоплазмените протеини и тяхната функционална активност. Най-чувствителен на действието на магнитното поле върху живите организми е етапът на биологичното окисление, осъществяващ се в митохондриите, ускорява се или се забавя скоростта на синтезиране на аденозинтрифосфата. Доказано е научно, че недостигът на АТФ е основен патологичен фактор при всеки вид хипоксия. Матнитното поле повлиява благоприятно образуването на протеинокиназата и мелатонина.
По-конкретно магнитното поле действа върху: ЦНС и чрез нея върху целия ни организъм; сърцето и кръвоносните съдове (повлиява сърдечната дейност, кръвното налягане и оросяването на тъканите); кръвта с нейните съставни елементи (съсирваемостта, хемоглобина с неговата съставка желязото, СУЕ, левкоцитите); дихателната система (променя се активността на окислителните ферменти и се понижава общата консумация на кислород в организма, разширяват се бронхите и се намалява секрецията на бронхиалните жлези); спира се или се забавя развитието на остеопорозата и се ускорява регенерирането на счупените кости; повишава се общата резистентност на организма и чрез това се намалява заболеваемостта от различни вирусни и бактериални заболявания; повишава се неспецифичната устойчивост към злокачествените тумори, йонизиращи лъчения и др.; кожата и нейните функции с повлияване на различни кожни заболявания като псориазис, екземи и др.; ставите, като повишава количеството и подобрява смазващата функция на синовиалната течност; гръбначния стълб, като уплътнява хрущяла на междупрешленните дискове; повлиява благоприятно фригидитета и потентността: подпомага лечението на нощното напикаване; повлиява благоприятно различните възпалителни и алергични заболявания, калкулозата на жлъчните и пикочните пътища, диабета и др.; подобрява метаболизма и особено обмяната на уреята, холестерола и въглехидратите, лекува безсънието и т.н.

Кратка библиография

 1. Холодов, ЮА, Магнетньм 8 биологии, Москва, „Наука“, 1970.
 2. Дубров, АД, Геомагнитное поле и жизн, Ленинград, Гитрометиздат, 1974.
 3. Генков, Д., Някой биологически ефекти, предизвикани с постоянно магнитно поле, Канд-дис, Пловдив, 1975.
 4. Материали третего всесоюзного симпозиума „Влияние магнитньих полей на биологические обекти, Калшшнград, 1976.
 5. Холодов, ЮА, Човекът в магнитната паяжина /магнитното поле и животът/, Народна младек, София, 1976.
 6. Доне Луи, Магнитите за вашето здраве, Медицина и физкултура, София, 1990, стр. 88.
 7. Biological affects of magnetic fields, Ed Barnothy M.E., New-York-London 1969, vol. 2.
 8. Easterly C.E.q Cancer Link to magnetic Field Exposure: a Hypothesis, Amer J Epid, 1981,114,169-174.
 9. Severson R.K., Stevens R.G,, Kaune W.T. and all, Acute nonlymphocitic leukemia and resistential exposure to power frequen magnetic fields, Amer J Epid, 128:10-12,1988.
 10. Proceedings of the scientific Workshop on the Health Effects of Electric and magnetic Fields on Workers, Ed. P. Bierbau J. Peters, NIOSH, 199Г
 11. Tornquist, S., B. Knave, A. Ahlbom, T. Person, Incidence of Leukemia and Tumours in some „Electrical Occupations“, Brit J Ir Med, 1991,48:597-603.
 12. Stone R., Polarised debate: EMFs and cancer. Sciance, vol. 258,11 dec, 1992,17244725.
 13. Washnis G.J. and Hricak R.Z., Discovery of magnetic health, NOVA Publishing Company Rockville, Maryland, U.S.A., 1998.

Изготвил резюмето: проф. д-р Иван Иванчев, ДМН София, 1999 г.