Продукти
Оригинални магнитни гривни, колиета и обеци. Промоции до 18-ти юни.
Оригинални магнитни наколенки.
Оригинален магнитен колан.
Шампионът! Професионална ПЕТСЛОЙНА медицинска маска за лице FFP2/N95/KN95.
Комплект оригинални постелка и възглавница за акупресура.
Амулети за здраве, енергия и защита.
Отслабване без диета с магнитна вода.
Оригинални магнитни постелки.
Ароматерапия. Здравословни ортопедични възглавници.
Билколечение. Етерично билково масло Kräuteröl 43.
Арттерапия. Мандали.
Консултации по магнитотерапия.
Независими мнения и коментари в различни форуми и сайтове.
Важна информация.
Валидност на промоциите до 18-ти юни.

Условия за ползване.

I.  Начини на плащане и доставка.

II. Правила и условия.

       Условия.

       Отказ от закупена стока.

       Политика за защита на личните данни.

 

 

 

 

 

I. Начини на плащане и доставка.

I.A. Какво е необходимо да направите, за да пазарувате при нас.

ПОРЪЧКА

  1. Да се запознаете с Начините на плащане и доставка, както и с Условията за ползване
  2. Да направите своята поръчка, като добавите към количката желаните от Вас продукти или услуги. Въведете Вашите персонални данни - име и фамилия, e-mail, точен адрес, мобилен и фиксиран телефони, за да можем да се свържем с Вас. Данните, които предоставяте са само и единствено за да можем да обработим поръчката Ви. 

ПОТВЪРЖДАВАНЕ

След като получим Вашата заявка, ще се свържем с Вас по телефона или e-mail адреса, който сте оставили за обратна връзка и ще уточним деня за доставка. В деня на доставката от 9:00 до 13:00 ч. за населени места с офис на Еконт (за останалите - от 9:00 до 18:00 ч) трябва да осигурите присъствие на посочения от Вас адрес. Ако желаете доставка по обявен час или в събота, заплащате допълнителна такса 2,40 лв по действащата куриерска тарифа на Еконт.

начало

 

I.Б. Цени, плащане и доставка.

1. ЦЕНА. Всички цени на продукти и услуги в Електронен магазин Mercator-G.com (Меркатор) са крайни продажни цени, валидни само в рамките на деня, в който е била заявена поръчката. Всички цени са в лева с включен ДДС.

2. ДОСТАВКАТА Е ЗА СМЕТКА НА КЛИЕНТА. Разходите за застраховка на продуктите и съставянето на товарителница се поемат напълно от Меркатор.

3. СРОК НА ДОСТАВКАТА. Доставката се извършва в рамките на три работни дни, но ще ви уведомим точно в кой ден да очаквате куриера. 

При профилактика, празници, дефицит на някои артикули и други извънредни ситуации е възможно срокът на доставка да бъде увеличен, за което ще бъдете информирани.

4. НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж. Плащането на поръчката се извършва в момента на получаването на пратката в брой. За вашата сигурност, спокойствие и доверие към нас, имате право да прегледате до 15 минути стоката, преди да я заплатите на куриера! Допълнително заплащате таксата на доставката по тарифата на Еконт https://www.econt.com/tariff-parcel/.

ВНИМАНИЕ! Във Връзка с Прилагане на Наредба № Н-18 на МФ за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти чрез фискални устройства, на основание чл.3 ал.1, документа, който получавате от куриерска фирма ЕКОНТ при получаването на стоките, замества касовия бон.

Плащане през ePay.bg. Ако сте регистрирани в ePay (при условие, че не сте - регистрирайте се оттук) можете директно да платите по микросметка на Клиентски номер. Когато правите поръчка, в поле "Продукти" запишете "Желая да платя чрез ePay.bg", за да Ви изпратим точните данни. След като плащането бъде потвърдено, ние ще Ви изпратим продукта по куриер, на който ще платите само таксата за доставка с Еконт. В този случай, при попълване на бланката за поръчка в нашия сайт, трябва да напишете Вашия клиентски номер (КИН) в ePay за да можем да идентифицираме плащането.

Плащане с банков превод. Можете да платите с банков превод по сметка. Когато правите поръчка, в поле "Продукти" запишете "Желая да платя с банков превод", за да Ви изпратим точните данни. След като превода бъде потвърден, ние ще Ви изпратим продукта по куриер, на който ще платите само таксата за доставка с Еконт. В този случай, при попълване на бланката за поръчка в нашия сайт, трябва да напишете Вашата банкова сметка (IBAN и BIC) за да можем да идентифицираме плащането.

Плащане през PayPal.com. Ако сте регистрирани в PayPal (при условие, че не сте - регистрирайте се оттук) можете директно да платите на имейл адрес по сметка. Когато правите поръчка, в поле "Продукти" запишете "Желая да платя чрез PayPal.com", за да Ви изпратим точните данни.  След като плащането бъде потвърдено, ние ще Ви изпратим продукта по куриер, на който ще платите само таксата за доставка. В този случай, при попълване на бланката за поръчка в нашия сайт, трябва да напишете Вашия регистриран в PayPal имейл за да можем да идентифицираме плащането. През PayPal можете да платите в различна от BGN валута, от коя и да е банка или държава. ПЛАЩАНЕ през PayPal ВСЕ ОЩЕ НЕ Е АКТИВНО!

начало 

 

 

 

 

II. Правила и условия. 

II.А. Условия.

1. Тези Условия за ползване уреждат взаимоотношенията на основание Глава IV, раздел I „Договор извън търговски обект и договор от разстояние” от ЗЗП между Електронен магазин Mercator-G.com (Меркатор), с пълно търговско име Меркатор Г ЕООД и неговите клиенти. 

2. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:

Наименование на Доставчика: "МЕРКАТОР Г" ЕООД

Седалище и адрес на управление: гр. Варна 9004, бул. ВЛАДИСЛАВ ВАРНЕНЧИК 106, ет.13, ап.43

Адрес за упражняване на дейност: гр. Варна 9004, ул. Даме Груев 28

Данни за кореспонденция: гр. Варна 9004, ул. Даме Груев 28

Email: mercator1@abv.bg

тел: +359878601056

ЕИК:  148020818

Вписан в Електронен регистър на АЛД  с идент. номер: 415028


Надзорни органи:

Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,

тел.: (02) 940 20 46

факс: (02) 940 36 40

Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Уеб сайт: www.kzp.bg

3. Условията за ползване са задължителни за Меркатор и неговите клиенти. Клиентите удостоверяват съгласието си с тези условия за ползване с финализирането на поръчката в сайта или по телефона. Договорът се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка, от което произтича задължение за плащане от потребителя за закупената от него онлайн стока или услуга. Меркатор потвърждава Договора с електронно писмо (имейл) до потребителя, както и (или) с Договор за доставка на хартиен носител, придружаващ пратката. С приемането на тези условия, потребителят се съгласява с начина на потвърждение на Договора.

4. Клиентът има право да се откаже в срок от четиринадесет календарни дни от сключването на договора с Меркатор, единствено и само в случаите, когато продуктът е без следи от употреба и е във вид и количество, което не се различава от това при получаването на продукта и неговата оригинална опаковка не е нарушена. Върнатата пратка трябва да е придружена от оригинал на договора за доставка и талона/бона, които трябва изрично да се предадат на куриерската фирма срещу подпис. Разгледай подробно в Отказ от закупена стока!

5. Връщането на продукта става чрез куриерската фирма, с която той е получен за сметка на клиента. За продукти изпратени по начин, различен от по-горе упоменатия, Меркатор не носи отговорност.

6. При желание за отказ от договора от страна на клиента, при положения, различни от описаните в точка 4, същият подава писмена молба по e-mail на mercator1@abv.bg или по пощата,  в която трябва да изложи мотивите и причините за искането.

7. Меркатор гарантира връщането на заплатената от клиента сума, само и единствено в случаите на изпълнение на точка 4 от Условията за ползване. Възстановяването на заплатената от клиента сума става чрез куриерската служба (с пощенски паричен превод) или чрез банков превод.

8. Клиентът има право на безплатно гаранционно обслужване в рамките на съответния гаранционен срок, който е упоменат в гаранционната карта на дадения продукт.  Ако не е упоменат такъв или продукта не е придружен с гаранционна карта се счита гаранционния срок, съгласно ЗЗП. Клиентът по право ползва по-изгодния за него гаранционен срок.

9. Ако ремонтите, които трябва да се извършат са вследствие на неправилна употреба, неспазване на инструкциите за употреба, лошо съхранение или умишлени действия от страна на клиента, причинили негодност за ползване на продукта, Меркатор не носи отговорност.

10. За гаранционно и извънгаранционно обслужване, продуктът трябва да се достави на адреса, който е написан на гаранционната карта лично или чрез куриерската фирма, с която е получен, като всички разходи по транспортирането до сервиза са за сметка на Меркатор. За продукти изпратени по начин различен от по-горе упоменатия, Меркатор не носи отговорност.

11. Не носим отговорност за грешна поръчка. Когато потребителя е посочил грешен размер (количество/модел) на продукта, който е поръчал, ние не носим отговорност за това.

12. Формата за поръчка в сайта следва да бъде попълнена вярно и точно. Данните трябва да са написани на кирилица и адресите да са пълни и точни, т.е. да сте посочили точен град, улица, вход, етаж, апартамент, номер, пощенски код и т.н. Името и фамилията Ви трябва също да са написани на кирилица. Не носим отговорност за поръчката, ако сте сгрешили Вашият имейл адрес и/или телефон. 

13. Можем да променяме сайта. По време на Вашия престой като клиент в нашия интернет магазин, ние имаме правото да променяме, да премахваме или да въвеждаме нови правила.

14. Във Ваш интерес е да посочвате задължително мобилни телефони, на които можем да се свържем и да уточним детайлите около поръчката. Мобилният телефон ще ви бъде от полза и ако случайно куриера не успее да открие Вашия адрес, за да Ви се обади и да уточни местоположението Ви.

15. Проверявайте електронните си пощи, които сте посочили, по време на изчакване на поръчката, защото на тях Вие може да получите допълнителна информация - дали поръчката е приета, изпратена, анулирана или доставена.

16. Обмислете преди да поръчате! Веднъж, след като Вашата поръчка е придобила статус "ПРИЕТА" (потвърдена е с имейл във Вашата електронна пощенска кутия или по телефон), Вие не можете да я променяте. Можете да я променяте само докато тя е в статус "ИЗЧАКВАЩА" (неприета и непотвърдена).

17. С приемането на тези условия, потребителят дава своето изрично съгласие за обработване на личните му данни с цел изготвяне на товарителници и доставка на пратки с куриерска фирма.

18. Приемането на Условията за ползване е равнозначно на сключване на договор с Меркатор Г ЕООД. 

начало

II.Б. Отказ от закупена стока.

Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка, в срок от 14 дни, считано от датата, на която потребителя или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на стоките или датата, на която потребителя или трето лице, различно от превозвача и посочено от него, е влязло във владение на последната стока, при договор, съгласно който поръчвате много стоки с една поръчка. 

За да упражни правото си на отказ, потребителят следва да уведоми 
Меркатор за имената си, географския си адрес и ако има такива, телефонен номер, факс и електронен адрес и за решението си да се откаже от договора с недвусмислено заявление (например писмо, изпратено по пощата или електронна поща). Потребителят може да използва приложения стандартен формуляр за отказ, но това не е задължително:
_____________________________________________________________________________________

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора (попълнете и изпратете настоящия формуляр, единствено, ако желаете да се откажете от договора)

До 
"МЕРКАТОР Г" ЕООД
гр. Варна 9004, ул. Даме Груев 28
email: mercator1@abv.bg 
website: www.mediterm-d.com


С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/
нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*:
.........................................................................................................................................
.........................................................................................................................................
– Поръчано на*/Получено на* ........................................................................................
– Име на потребителя/ите ...............................................................................................
– Адрес на потребителя/ите ............................................................................................
– Подпис на потребителя/ите ..........................................................................................
(само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)
– Дата ..............................................................................................................................
------------------------------------------------------

* Ненужното се зачертава. 
_____________________________________________________________________________________

За да бъде спазен срока за отказ от договора, е достатъчно потребителя да изпрати съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

В случай, че потребителя се откаже от договора, Меркатор
 ще възстанови всички плащания, които е получилбез неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят информира Меркатор за неговото решение за отказ от договора.

Меркатор има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не бъдат представени доказателства, че стоката е изпратена обратно, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано. 

Потребителят следва да изпрати на 
Меркатор стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който потребителят е информирал Меркатор за отказа си от договора. 

Срокът се счита за спазен, ако потребителят изпрати обратно стоките на 
Меркатор преди изтичането на 14-дневния срок.

Потребителят следва да поеме преките разходи по връщане на стоката. 
Връщането на стоката, след съгласуване с Меркатор се извършва с куриерската фирма, с която е доставена.

Стоката следва да бъде върната в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка с придружаващата я документация и без увреждания, във вида в който е получена. Меркатор запазва правото си, в случай, че върнатата стока е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, увредена от токов удар, с липсващи аксесоари, гаранционна карта, да прецени дали да приеме върнатата стока.
Правото на отказ от договора за продажба от разстояние в 14-дневен срок по не се прилага за продукти, които не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето.
Съгласно ЗЗП, търговецът не възстановява заплатена сума за използван или изпробван продукт, с цел да се установи естеството, характеристиките и доброто функциониране.

II.В. Политика за защита на личните данни.

Настоящата Политика за личните данни е част от Общите условия на „Меркатор Г” ЕООД. Тя има за цел да обясни на потребителите какви лични данни обработваме в съответствие с Регламента и във връзка с изпълнението на взаимните ни задължения, както и защо и как ги обработваме, в това число кога е необходимо да разкриваме лични данни на трети лица. Също така, с нея се предоставя информация за правата, които Вие, клиентите и потребителите ни, имате във връзка с обработването на лични данни от страна на „Меркатор Г” ЕООД.

Тази Политика за личните данни се прилага по отношение на личните данни, които „Меркатор Г” ЕООД събира и обработва във връзка с предоставяните от фирмата продукти.

Приемането на Условията за ползване включва приемането и съгласието за обработка на личните данни.

1. ДЕФИНИЦИИ

„Регламент“ - Общ регламент за защита на данните 2016/679 от 27 април 2016 година, замества Директивата 95/46 / ЕО за защита на данните. Има пряко действие и предполага изменение в законодателството на страните -членки в областта на защитата на личните данни. Неговата цел е да защитава "правата и свободите" на физическите лица и да се гарантира, че личните данни не се обработват без тяхно знание, и когато е възможно, че се обработва с тяхно съгласие.

„Лични данни" - всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано („субект на данни"); физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е лице, което може да бъде идентифицирано, пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице; 

„Специални категории лични данни“  – лични данни, разкриващи расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации и обработката на генетични данни, биометричните данни за уникално идентифициране на физическо лице, данни отнасящи се до здравето или данни относно сексуалния живот на физическо лице или сексуална ориентация.

„Обработване" - означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана с лични данни или набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване или друг начин, по който данните стават достъпни, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване;

 „Администратор" - всяко физическо или юридическо лице, публичен орган, агенция или друга структура, която сама или съвместно с други определя целите и средствата за обработването на лични данни; когато целите и средствата за това обработване се определят от правото на ЕС или правото на държава членка, администраторът или специалните критерии за неговото определяне могат да бъдат установени в правото на Съюза или в правото на държава членка;

„Субект на данните“ – всяко живо физическо лице, което е предмет на личните данни съхранявани от Администратора.

„Съгласие на субекта на данните" - всяко свободно изразено, конкретно, информирано и недвусмислено указание за волята на субекта на данните, посредством изявление или ясно потвърждаващо действие, което изразява съгласието му свързаните с него лични данни да бъдат обработени;

„Дете“ – Общият Регламент определя дете като всеки на възраст под 16 години въпреки че това може да бъде намалена на 13 от правото на държавата-членка. Обработката на лични данни на едно дете е законно само, ако родител или попечител е дал съгласие. Администраторът полага разумни усилия, за да провери в такива случаи, че притежателят на родителската отговорност за детето е дал или упълномощен да даде съгласието си.

„Профилиране" - всяка форма на автоматизирано обработване на лични данни, изразяващо се в използването на лични данни за оценяване на определени лични аспекти, свързани с физическо лице, и по-конкретно за анализиране или прогнозиране на аспекти, отнасящи се до изпълнението на професионалните задължения на това физическо лице, неговото икономическо състояние, здраве, лични предпочитания, интереси, надеждност, поведение, местоположение или движение;

„Нарушение на сигурността на лични данни" - нарушение на сигурността, което води до случайно или неправомерно унищожаване, загуба, промяна, неразрешено разкриване или достъп до лични данни, които се предават, съхраняват или обработват по друг начин;

„Основно място на установяване “ – седалището на администратора в ЕС ще бъде мястото, в което той взема основните решения за целта и средствата на своите дейности по обработване на данни. По отношение на обработващия лични данни основното му място на установяване в ЕС ще бъде неговият административен център.

 „Получател" - физическо или юридическо лице, публичен орган, агенция или друга структура, пред която се разкриват личните данни, независимо дали е трета страна или не. Същевременно публичните органи, които могат да получават лични данни в рамките на конкретно разследване в съответствие с правото на Съюза или правото на държава членка, не се считат за „получатели"; обработването на тези данни от посочените публични органи отговаря на приложимите правила за защита на данните съобразно целите на обработването;

 „Трета страна“ – всяко физическо или юридическо лице, публичен орган, агенция или друг орган, различен от субекта на данните, администратора, обработващия лични данни и лицата, които под прякото ръководство на администратора или на обработващия лични данни имат право да обработват личните данни;

2. ЦЕЛ ЗА СЪБИРАНЕ И КАК И КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ ОБРАБОТВАМЕ?

Ще използваме Вашите лични данни за долуописаните цели. Не събираме и не обработваме повече или други видове лични данни отколкото са ни необходими за изпълнение на съответните цели. Ще използваме личните данни само така както е посочено в настоящата политика, освен ако не сте ни дали изрично съгласие за друг вид употреба на Вашите лични данни. Ако възнамеряваме да използваме Ваши лични данни, които обработваме с Ваше съгласие, за цели различни от посочените във въпросното съгласие, ще Ви уведомим предварително, а в случаите, в които обработването е на основа на Вашето съгласие, ще използваме Вашите лични данни за различни цели единствено с Ваше позволение.

2.1. ЦЕЛ

Стремим се да обработваме личните Ви данни добросъвестно, за да изпълняваме нашите задължения в съответствие със законни и други цели, както следва:

Обработваме личните Ви данни, за да спазим задължения, които са предвидени в различни нормативни актове, например:

2.2. КАКВИ ЛИЧНИ ДАННИ ОБРАБОТВАМЕ

Когато обработваме основните Ви лични данни и описаните други данни за целите на предоставяне на продукти, за тяхното заплащане, за изпълнение на Ваши заявки за покупка на стоки, както и с цел да изпълним наши нормативни задължения, тази обработка е задължителна, за изпълнение на тези цели. Без тези данни, не бихме могли да предоставяме съответните услуги. Ако не ни предоставите данни за идентификация, не бихме могли да сключим с Вас договор за наши продукти.

2.3. КАК ОБРАБОТВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

След Ваше съгласие

В някои случаи ние обработваме личните Ви данни, само след предварителното Ви писмено съгласие. Съгласието е отделно основание за обработване на личните ви данни и целта на обработката е посочена в него.

Предоставените съгласия могат да бъдат оттеглени по всяко време. Оттеглянето на съгласието няма отражение върху изпълнението на договорните задължения на „Меркатор Г” ЕООД. Ако оттеглите съгласието си за обработване на лични данни за някой или всички начини, предвидено в него, „Меркатор Г” ЕООД няма да използва личните Ви данни и информация за определените по-горе цели. Оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на обработването, основано на дадено съгласие преди неговото оттегляне.

Когато ни предоставите съгласие за обработка на данни, това съгласие се отнася до всички наши продукти, които сте закупили. За да оттеглите даденото съгласие е необходимо само да използвате магазинната мрежа, сайта ни или просто данните ни за контакт.

В нашия онлайн магазин вие се съгласявате да обработваме личните ви данни като приемете "Условията за ползване" във формата за поръчка (като кликнете върху съответното прозорче).

С оглед наш легитимен интерес

Това са цели, свързани със законни интереси на „Меркатор Г” ЕООД и/или трети лица. Тези цели включват

За тези цели е възможно да е необходимо обработване на част или на всички посочени по-горе категории. 

3. СЪГЛАСИЕ

Под „съгласие“ „Меркатор Г” ЕООД ще разбира всяко свободно изразено, конкретно, информирано и недвусмислено указание за волята на субекта на данните, посредством изявление или ясно потвърждаващо действие, което изразява съгласието му свързаните с него лични данни да бъдат обработени. Субектът на данните може да оттегли своето съгласие по всяко време.

„Меркатор Г” ЕООД разбира под "съгласие" само случаите, в които субектът на данните е бил информиран за планираното обработване и е изразил своето съгласие и без върху му да бъде упражняван натиск. Съгласието, получено при натиск или въз основа на подвеждаща информация, няма да бъде валидно основание за обработване на лични данни.

За специални категории данни „Меркатор Г” ЕООД ще поиска да получи изрично писмено съгласие на субектите на данни, освен ако не съществува алтернативно законно основание за обработване. В повечето случаи съгласието за обработка на лични и специални категории данни се получава рутинно от „Меркатор Г” ЕООД, като се използват стандартни документи за съгласие - напр. когато нов клиент подписва договор или по време на набиране на нов персонал и т.н.

„Меркатор Г” ЕООД  не събира и не обработва лични данни на деца под 16 или по-малко години, освен със съгласието на родител съгласно приложимото местно законодателство. Ако научим, че случайно са били събрани лични данни на дете, своевременно ще изтрием въпросните данни. 

4. ПРАВА НА СУБЕКТИТЕ НА ДАННИ

Вие, като субект на данни, имате следните права по отношение на обработването на данни, както и на данните, които се записват за тях:

„Меркатор Г” ЕООД осигурява всички необходими условия, които да гарантират упражняването на  правата от субекта на данни. Субектите на данни могат да направят искания за достъп до данни, имат право да подават жалби до „Меркатор Г” ЕООД, свързани с обработването на личните им данни, обработването на искане от субекта на данни и обжалване от страна на субекта на данни, относно начина на обработване на жалбите.

 

Искане за упражняване на правата на субектите на лични данни могат да бъдат подадени по следния начин:

Искането за упражняване на права на лични данни следва  да съдържа точна информация за:

 

„Меркатор Г” ЕООД предоставя информация относно действията, предприети във връзка с искане за упражняване на правата на субектите, в срок от един месец от получаване на искането. При необходимост този срок може да бъде удължен с още два месеца, като се взема предвид сложността и броя на исканията от определено лице. „Меркатор Г” ЕООД информира лицето за всяко такова удължаване в срок от един месец от получаване на искането, като посочва и причините за забавянето.

„Меркатор Г” ЕООД не е задължен да отговори на искане в случай, че не е в състояние да идентифицира субекта на данните, описанието на искането не е конкретизирано или не е изпратено по предвидените в настоящата Политика начини.

„Меркатор Г” ЕООД може да поиска предоставяне на допълнителна информация, необходима за потвърждаване на самоличността на субекта на данните, когато са налице основателни опасения във връзка със самоличността на физическото лице, което подава искане.

Когато искането е подадено с електронни средства, по възможност информацията се предоставя с електронни средства, освен ако субектът на данни не е поискал друго.

5. СИГУРНОСТ НА ДАННИТЕ

„Меркатор Г” ЕООД се отнася отговорно към сигурността на данните. Прилагаме подходящото и нужно ниво на защита и за тази цел сме разработили ефикасни физически, електронни и административни процедури за да пазим данните, които събираме от случайно или неправомерно унищожаване, загуба, промяна, непозволено разкриване или достъп до предадени, съхранявани или обработвани по друг начин лични данни. Нашата политика и свързаните с нея процедури за информационна сигурност отговарят на международните стандарти и редовно се преразглеждат и обновяват така, както е необходимо за да отговарят на нашите служебни нужди, промените в технологиите и нормативните изисквания. Достъп до Вашите лични данни се разрешава единствено на тези служители, доставчици на услуги или свързани с „Меркатор Г” ЕООД лица на принципа на необходимост от информация за служебни цели или които се нуждаят от нея за изпълнение на своите служебни задължения.

Принцип в нашата структура е, че всички служители/работници са отговорни за гарантирането на сигурността при съхраняването на данните, за които те отговарят и които „Меркатор Г” ЕООД държи, както и, че данните се съхраняват сигурно и не се разкриват при каквито и да било обстоятелства на трети страни, освен ако „Меркатор Г” ЕООД не е дал такива права на тази трета страна, като са сключили договор/клауза за поверителност. В тази връзка всички лични данни са достъпни само за тези, които се нуждаят от тях, а достъпът може да бъде предоставен само в съответствие с изградените правила за контрол на достъпа. Всички лични данни се третират с най-голяма сигурност и се съхраняват:

„Меркатор Г” ЕООД е създал организация, която да гарантира, че компютърните екрани и терминалите не могат да бъдат гледани от друг, освен от оторизираните служители/работници на „Меркатор Г” ЕООД. От всички служители/работници се изисква да бъдат обучени и да приемат съответните договорни клаузи/декларации/правила за спазване на организационните и технически мерки за достъп, преди да им бъде предоставен достъп до информация от всякакъв вид. Личните данни се изтриват или унищожават само в съответствие с вътрешнтие процедури за съхраняване и унищожаване на данните.

В случай на изтичане на данни, съдържащи лични данни, „Меркатор Г” ЕООД ще следва и спазва всички приложими норми за уведомяване в подобни случаи.

6. ЗАПАЗВАНЕ НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

В общия случай ще съхраняваме личните Ви данни толкова дълго, колкото е необходимо, за да бъдат постигнати целите, посочени в тази Политика за личните данни, или за да бъдат спазени изисквания на законодателството. Ще изтриваме личните данни, които сме събрали от Вас, ако повече не са необходими за постигане на целите, за които са били събрани първоначално. Въпреки това обаче, от нас може да се изисква да съхраняваме Вашите лични данни за по-дълъг срок поради нормативни разпоредби, например:

Моля да имате предвид, че няма да изтрием или анонимизираме Ваши лични данни, ако те са необходими за висящо съдебно, административно, арбитражно, изпълнително производство или производство по разглеждане на ваша жалба пред нас.

7. ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

„Меркатор Г” ЕООД се стреми да не предоставя Ваши лични данни на трети лица, по никакъв друг начин, освен в описаните в тази Политика условия и предвиденитe в закона хипотези. В определени случаи обаче, ако бъде необходимо, определени данни ще бъдат изпратени до лица извън ЕС/ЕИО, при спазване на изискванията на приложимото законодателство и описаното в тази Политика за личните данни, така например:

8. ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОЛИТИКАТА

Настоящата Политика за личните данни може да бъде променяна или допълвана поради изменение на приложимото българско или европейско законодателство, по инициатива на „Меркатор Г” ЕООД или на компетентен орган.

„Меркатор Г” ЕООД ще информира потребителите за измененията или допълненията на тази Политика за личните данни, чрез публикация на  актуализираната Политика за личните данни на интернет страницата на „Меркатор Г” ЕООД – www.mercator-g.com.

Препоръчително е потребителите периодично да проверяват най-актуалната версия на тази Политика за личните данни на интернет страницата на „Меркатор Г” ЕООД.

Тази Политика за личните данни е актуална към 26.06.2018 година.

9. ДАННИ ЗА КОНТАКТ С „Меркатор Г” ЕООД и НАДЗОРЕН ОРГАН за ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Молим Ви да отправяте своите запитвания относно защитата на данни и всякакви молби относно упражняването на Вашите законови права към Отдела за информация, свързан със защита на лични данни.

e-mail: mercator1@abv.bg
телефон за контакт:  +359878601056
адрес: гр. Варна, ул. „Даме Груев“ №28

В случай на нарушаване на правата Ви съгласно приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до надзорния орган:

КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Седалище и адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, телефон 02 915 3 518, Електронна поща: kzld@cpdp.bg, Интернет страница: www.cpdp.bg

начало